Thursday, November 13

Renovate Rumah. Siap?

Salam,

Okeh sebelum ini entry Pelan Susunatur Rumah setelah Renovate 

Sebelum kome baca... 
fiena nak bgtaw post nie panjang okeh..so bersabarlah membacanya ye..

Jadi harini fiena nak menunjukkan gambar rumah..hihihi.. [mood update sudah datang ke jari-jemariku ini... hehehehe..motip sangat fiena niekan]

ohhh lupakan rumah yang bertompok2 cat tue... gambar diambil ketika tengah mop satu rumah... [Maafla gambar tak berapa nok cantik sebab pakai hanset murah2..hehe]

Ruang tamu
Pemilihan mozek sebenarnya main taram je hehhee... sebab bak kate orang tua2 jangan pakai warna cerah... fiena bantai ambik hijau... ok jugak kan... 

* pening tengah mencari color dinding yang sesuai....


Menuju Ke Ruang Dapoq


Dapur
Ok fiena renovate xbuat kabinet pon..just buat basic je... so masih mengumpulkan ongk0s 
untuk buat kabinet. Okey mozek buat penuh sampai atas... keliling dapur semua mozekla..senang citer.. mengikut macam rumah mak mentau fiena.. [idea my hubbyla]


Ruang Makan


Bilik Mandi + Tandas
Setiap kali orang tanya oooo.. ada 2 tandas je la... al-maklumlah rumah design lama yang 2 bilik 1 toilet.. ini baru upgrade dapat la 3 bilik 2 toilet... xpelah xde tandas dalam bilik pon... janji yang ada nie id0k la berebut bilik air sebab dalam t0ilet ada shower ok... hehehehe


Mozek penuh
Gambar nie menunjukkan pintu dapur... sebelum nie pintu nie kena bukak setiap kali masak so mcm biaselah kucing jiran2 sebelah datang menjenguk.. skang boleh tarik tutup je... so fiena sakang melambai2 je kucing tue je...hehehhee... [ngusik kucing plak]


Ruang Tamu
Okeh pintu pakai sliding door.. kalo sbelum nie tingkap ngn pintu seketul... 
Nyaris tak clear gambar my hubby.. muka die agak terkejut waktu nie... [bising itu mulut ketika ini..hohoho maapkan bini mu ini...]

Sebenarnya banyak lagi tak lengkap barang rumah... setelah renovate..
ikutkan orang zaman skrang mana nak buat mozek penuh2 mcm fiena...
tapi al-maklumlah xberapa nak rajin cat mengecat nie.. hehehe

Alhamdulillah syukur bila family mentua/ family/ kawan datang jenguk rumah... 
beri komen yang positif..

1) ada perubahan tapi tv bila nak tukar [abang fiena] 
--geram betuilah ngn nyah nie..hehehe

2) cantik dan nampak lagi kemas.. nampaknya bilik di dapur lagi luas dari 
bilik utama..[Mak, MIL, FIL]
--betui2..hihi

3) alhamdulillah dan bagus ada bilik orang tua kat belakang [opah] 
--masa nie terpinga-pinga? apa benda tue..oooo ropenya bilik kat dapur tue kiranya bilik tu elok untuk orang tua..sebab dekat bilik air/toilet/dapur....baru paham ok..

4) kawan2 mai cakap ok fiena cantik.. bilik air dah macam hotel pasang mozek penuh...
--jujur ke idok kome nie...hehehehe.. apap0n alhamdulillah memang nak buat bilik air style hotel cuma pintu je xdpt... xcukup m0ney lagi....

Nota : Maafla gambar sebelum renovate xde.. gambar tue dah hilang dari simpanan

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...