Friday, August 22

DIY Kad Kahwin Ogos 2014

Salam,

Entry terbaru okeh... hihihi... fiena diberi tanggungjawab untuk buat kad kahwin sepupu suami.. just hitam putih atas paper colour... okeh fiena buat dalam masa setengah hari sahaja.. cari vector or icon yang bersesuian... 

Ok konon nak buat dalam adobe illustrator (ai) semenjak da pi kursus kat instun aritu.. tp ai portable corrupt.. bengang pulok.. sblm nie design draft kad kahwin adik ipor utk next year ok jer... aduii... kali nie dah taw buat peta guna ai je.. senang dan xpecah...

"Ok.. dah larik topik...."

jom tengok hasilnya menggunakan micsoft word dan peta buat dalam microsoft powepoint. hehehe ^_^



ini kad sekeping depan belakang je...


peta lokasi

Taraa!
ini kos badget punya... 
cantik jugak... perasan pulok..

sepupu suami bgtaw nak buat majlis 2 minggu sblm... keputusan last minit.. nikah dah lama... ok so... fiena buat yang budget tajaan suami fiena... hehehhe

 Zoom sikit

Zoom jauh

Nota : Insyaallah nanti nak tunjuk fiena buat dalam ai... tapi thn depan la... hehehe bila da final... Alhamdulillah fiena memang suka design2 nie... Suami pon mcm beri galakan kepada fiena untuk buat kad kawen... setakat nie.. mcm nak upah design je... print sendiri je la... hehhee.. tengoklah mcmmana....

3 comments:

cik mah said...

Kalau print atas kertas pun pun sure cantik juga...cantik

Fiena Shahairi said...

hehehe.. terima kasih @cik mah...
-bg byk2 komen sikit... heheheh

Wahida Amalin said...

Cmne nk buat sdri ye kad kwen ? Teringin gk nk cuba buat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...