Monday, November 4

NOvemBer ^_^

Salam.

Melayari bahtera perkahwinan selama 5 bulan banyak benda telah fiena pelajari... benda pertama tanggungjawab setiap inci di dalam rumah.. skill memasak kene banyak improvekan... Ok tue je..!

Sebab... nak ckp benda lain hehehe.. ape khabar semua mua.. sudah lama tak ngadap blog... memang lah teramat bz.. bz keje.. bz menambah hobi baru... jadi blog sudah tertinggal ke belakang dulu seiring sejalan sekarang sejauh berlari-lari atas batu.. hihi

Hobi sekarang adalah memasak... faham..?? memasak... masak ape? masak ape2 yang fiena nampak mcm sedap je.. macam sedap je... macam best je.. macam best je... hehehhe.. itulah kebuktiannya selepas kahwin.. harap2 berpanjangan usaha fiena untuk menggemukkan suami fiena.. sebab die senang kurus senang naik... me??? senang naik tak turun2... hurmmm..

KU yang dulu KU bukan  sekarang... =)

Sesiapa ada rasa2 resepi kek sedap2 kasi le link... sebab sekarang hobi adalah buat KEK... bersama suami...(suami redha je lah isteri nak buat itu buat ini..) alhamdulillah! die adalah ORANG KUAT saya tue...heheheehe.. dan hargai apa yang saya cuba pelajari... =)

Okeh antara kami berdua buat.. ;-

1 - kek moist - JADI! (lupo ambik gambor)

2 - kek kukus jagung - JADI! (lupo ambik gambor)

3 - kek marble - JADI!

abaikan kehitaman di situ.. oven saya kecik.. 
jadi terhitam sikit bukan hangus ok...

4 - cream puff - Kejap jadi.. kejap TAK JADI! kena improvekan lagi.

tak macam cream puff kedai tue.. deme dah tere awak nie 
baru belajo... hehehe..
lepas nie kena practice lagi...

5 - kek pelangi + cheese - JADI! yang ini buat birthday kek.. nak practise buat sebab ade something mahu di buat awal disember.... 

ini lah die percubaan pertama... 
wah nampak tak ade cacat disitu.. (sila abaikan)
ini usaha fiena dan suami (katenya menyimen kek) 
alhamdulillah cuma manis sedikit (kena kurangkan 
gula castor nanti... hihihi)


SOALAN : Kek ape yang nmpk sweet dalam keadaan romantika gitu.....???? urghhh sila tolong ........................searching..................................

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...