Monday, August 5

Percutian Pulau Langkawi

Salam..

Agak lama jugak le baru nak update.. hihihi.. sangat bz dengan kehidupan baru.. so baru berpeluang nak update..

Percutian ini secara berkumpulan dengan 2 orang officemate dan my hubby... total 4 orang.. ^_^
Kami pegi pada 21 Jun - 24 Jun 2013 yang lepas dengan menaiki flight dari PENANG ke LANGKAWI.. dari Ipoh kami parking kereta dekat rumah kakak slh seorg group nak pi langkawi ni..


Sampai di Lapangan terbang Langkawi.. Hajar,Anis,Fiena dan my Hubby


Penginapan :

Kami menginap di AB Motel satu malam RM 80/per night/1 room.. so kami ambik dua bilik dan berdekatan Pantai Cenang..Ade Aircond + Kipas, TV, Towel Disediakan… Keseluruhan OK
Hiasan dalaman motel
Kereta :

Kenderaan kami sewa wira sedan automatic RM 70/day… Kereta kami mintak hantar ke lapangan terbang… sbb malas naik teksi.. kononnya nak berjalan2 cuci mata… hihi..kesudahannya bila sampai motel terus rehat.. malam jalan kaki pusing2 sepanjang jalan pantai cenang tue...
Kereta yang kami sewa.. OK

Makanan :

Sebelum pergi langkawi memang dah survey tempat makanan yang sedap.. tapi pendapat fienalah kan itu semua ikut tekak punya rase hihihihi sebab……

Restoran Haji Ramli Pantai Cenang Langkawi 
Kureng sedikit rase makanannya.. mungkin bila dah femes agak ambil sambil lewa je penyediaan makanan.. kuantiti lauknya sedikit, rase kureng, service memang lambat.. Harga makananya agak mahal sebab lokasinya kut… tapi still oklah harganya..

Laksa Power ( Jalan dari Airport Langkawi ke Pantai Cenang Langkawi )
Ada yang bagi 5 bintang sebab tue semangat nak pi makan… kesudahannya kami semua pening lepas makan rojak… macam perisa manggie je kuahnya… adehh.. laksa rase bolehlah… yang 5 bintangnya bagi fienalah sebab suasan yang berhampiran tepi laut… so memang sangat menikmati…

Artisan Pizza Pantai Cenang Langkawi 

Fiena tak makan dekat sini.. tapi my officemate makan.. die cakap OK+sedap.. harga mahal sedikit.. fiena xde komen..hihihi

Restoran Nasi Ayam Periuk Besar, Kuah
Sedap! fiena+hubby makan set ayam panggang.. officemate makan ayam madu.. harga oklah.. service cepat..hihihi.. Keseluruhan OK.

Restoran Man Cafe (depan Baron Hotel) Pantai Cenang Langkawi 
Ini tempat kami sarapan pagi... sebab kedai ini paling dekat dengan motel dan buka awal.. hihihi... Ape yang ade? Bergoreng.. ngn Nasi Lemak... tapi selalunya kami makan Nasi Lemak... Keseluruhan OK.

Kebab Turki (tempat depan kedai kek tak ingat nama..hihi) Pantai Cenang Langkawi 
Sedapp! kalo nak rase lain sikit... harga mahal sikit RM 7 smthing... tapi inilah makanan hampir setiap malam di sana... fiena dengan hubby... makan... hihihi... Keseluruhan OK.

Sebenarnya banyak lagi kedai makan yang pergi tapi tak ingatlah nama kedainya... hihi tapi ade satu restoran makanan campur depan underwater world sedap n murah...OKlah..

Shopping

Idaman Suri
Wah pinggan mangkuk.. sangat teruja bila ade disini.. kononnya tak nak beli masa pegi langkawi.. bila dah sampai... aduhh rambang mata... rembat jugaklah mangkuk tingkat ngn set sudu untuk raya... hihihi


Langkawi Saga dan Haji Ismail Group
Sama je jualan kedai nie... jual coklat, periuk belanga...cume bezanya harga.. kat sini fiena beli coklat je... hehehehe... kises beli langkawi saga sbb murah sikit... yang lain coklat sama je regenya....

Satu lagi kedai tak ingat nama kedai tue.. rembat set pinggan mangkuk murah jugak lah... selain tue beli gamat dan kain batik di Makan Mahsuri.. sepatutnya nak beli dekat Beras terbakar.. tapi enggak sempat....malas nak patah balik... 

Lawatan 
Beras terbakar
Underwater World
Makan Mahsuri
Dataran Helang 
Island Hopping (ambik pakej depan AB Motel.. murah RM 25/person)

Buktinya RM 25 x 4 org = RM 100

-Pulau Beras Basah
-Pulau Singa Besar (Eagle Feeding)
-Tasik Dayang Bunting


Perjalanan ISLAND HOPPING

Ade juga fiena tak pergi yang officemate dpat pegi... ini disebabkan my hubby gastrik satu hari tue... sedihh jugaklah... tapi tak pelah xde rezeki fiena ngn hubby...

Keseluruhan Langkawi Best..hehehe =) Nanti nak pegi dgn family pulok... Insyaallah..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...