Wednesday, January 30

Idea : Pilihan Warna 2

Hai..

Wedding theme tukar! itu je nak cakap boleh? ehehhehe.. nyarislah cik fiena nie xkesah.. janji elok dipakai, mudah dan tak suka tertekan sgt.. yelah sesetengah nak jugak colour diorang nakkan... so dah update dekat slidebar dalam blog ok.

ini tema yang dulu...

sekarang?

*pihak perempuan

tema pink+purple
walaupon dah biase sgt tema nye.. xpelah... sbb suka purple..

*pihak lelaki 

tema merah kakak FH.. jadi nak balancekan colour pakai grey okeh x? ingt nak biru..
tapi ade ke FH suruh pakai merah jugak same colour dgn akak die... eee... mentah2 cik fiena ckp TAK NAK!
tema baju mak die merah putih.
klo suruh pon TAK NAK!
urm so ok tak? grey utk badan berisi nie?

ok.

Masak-masak : Stew Ayam

Hai..

sepatutnya entry dah lama di updatekan.. tapi dah berkepuk2 dalam komputer nie... ehehhee.. okeh jum tgk...

aktiviti masak2 ini dekat rumah kampung.. kadang2 asyik makan benda yang sama je.. so terjah buku resepi abang cik fiena... dan pilih-memilih

haaa.. tgk hampir hancur buku abg, cik fiena keje kan.. ehhehehehe

hampir siap!

siap!

bagi mak try yelah first time buat! mak ckp.. sedap jugak!.. ehehehhee.. yang pasti mcm nie ke rase stew.. xpernah makan... semua kate sedap2..

"sekarang mak ckp kalo nak tanya nk masak ape? 
mesti cari buku resepi tgk sebelum beli barang..."
ahahhahaa.. nak try resepi baru lagi.. =)

sape nak mencuba inilah resepinya "stew ayam"... maaflah cik fiena mls nak taip resepinya.. 
so tempek gambor je.. 

Ok. done!


Pelamin dah booking!

Hai,

Lama tak update.. sowi sgt buzy sgt2... ok stop! cik fiena dah booking pakej pelamin mengikut bajet yang ade.. mesti kene survey ikut bajet yang ade... FH& kakak FH pon ambik kat butik yang same.. sbb charge pengangkutan murah RM70 dari kuala kangsar ke station 18.. taw.. sebelum nie cik fiena survey charge kebanyakan 200-350 taw.. alhamdulillah...

keseluruhan = pakej yang kami ambik RM 2870

baju 3 pasang
mekap 1x
aksesori 
pelamin belah perempuan
pelamin belah lelaki utk 2 orang pasangan
percuma ape? xpasti nanti nak bodek akak butik tue.. die baik n ok... =)


detail = belah cik fiena


ini contoh pelamin frame cik fiena ambik... cik fiena ambik paling besar.. 
(kan ade 3 panel cik fiena ambik 1 panel yang tgh tue)
sepasang baju 
1x makeup
aksesori
RM 1400
(tapikan nk deco pelamin yang mane yeah.. yang ini pelamin rose.. ke nak bunga terjuntai2.. ade cadangan tak?)

detail = belah FH & kakak FH

ini contoh pelamin belah FH.. dalam gambar 4 tiang tetapi pakej yang ambik 6 tiang untuk 2 pasangan pengantin.
2 pasang baju 
aksesori
+charge pengangkutan
RM 1470

wah agak2 okeh tak? 

sekarang tugas cik fiena lagi cari jurumekap for nikah cik fiena dan jurumekap belah lelaki.. urmmm...

for nikah cik fiena ambik kawan cik fiena yang  baru menceburkan diri mekap2 nieh.. untuk nikah rm 100 (harga kawan2 asal rm 150) okeh x?

model ana kawan cik fiena juga.. =) 
contoh gambar pertama

contoh gambar kedua

jurumekap belah lelaki xdpt lagi.. sebab nanti mekap di rumah penanggah je.. uhuhuhu.. searching lagi....

ok.
(panjang entry kali ni)

Friday, January 11

I-CITY Ipoh

As' Salam..

Tercari-cari tempat nak lawati di Ipoh.? terbaru di hadapan Kinta Riverfront Hotel...  selain gerbang malam..  

"Kinta Walk Riverfront"

masuk free.. tapi tak habis siap lagi... tapi boleh dah pi jalan2 kat situ... mungkin nanti siap ade kedai makan sepanjang sungai kinta...

dari parking

wahhh! xyah cakap2 ape...

bersama kawan2..

housmate saya..

kalo tak tangkap gambor ngn pokok ni memang tak sahkan...
ehehehhee

Ok. bye!

Masak-Masak : Siakap Kukus Serai

As' Salam.

Tagline :Gunalah buku masakan ye dengan betul.. ehehhee...
sepatutnya entry sepatutnya awal.. tapi di sebabkan kekangan kerja 2-3 hari dudk di HQ.. akhirnya barulah terlaksana entry ini... =)

sepatutnya abang cik fiena jadi tukang masak ikan siakap nie.. tapi die malas sebab dah mesin rumput kaw. rumah jadi tugasan ini diserahkan kat cik fiena.. first time masak ikan siakap nieh..

laju-laju pegi ambik buku resepi abang cik fiena... jadi pilih2 cik fiena buat keputusan masak ikan siakap kukus serai.. asyik nak goreng je kan... ape kate buat kukus pulak... ehehheee..

sudah siap di masak.. tak sempat nak snap gambor bahan2 nya..

boleh dihidangkan..

Taraa! ini buku resepinya... memang menjadi... ehehhee..

cepat save resepinya..

dah nak kawin dah cik fiena oii! kene rajin2 kat dapur lagi nie... ehehhee....
rasenya macam ikan siakap stim... cuma cik fiena buat nie.. kukus dengan air.. campak2 je bahan.. 
tunggu je masak dengan eloknya...ehehehe

^_^

Tuesday, January 8

Kain Persalinan

As' Salam

Kain persalinan untuk bukak hadiah adalah wajib dalam keluarga cik fiena... pada waktu malam.. tapi kain tersebut buat simple je.. buat baju kurung moden... tapi yang pasti lari dari warna asal... ehehhee... 


kain satin hijau nie beli dekat Kamdar pada bulan 11/12
L+P = RM 71.30
(colour pilihan hijau+lace pink)

kain satin purple beli di Riamonda pada bulan 01/13
L+P = RM 110.50
(colour pilihan purple+lace hijau apple)

kain tak update lagi kain nikahhh..
warna peach.. kali nie nak try beli dekat nagoya lak... wahhh..
macam juri kain mana lagi best lak...
(colour pilihan peach+biru)

waaa.. nak cari kat mane lace murah2 nie.. 
yang taw syarikat reben kat jalan TAR tue je... urmm

Monday, January 7

TQ Tag Doorgift + Name Tag Wedding

As' Salam..


Hari nie try and error je buat TQ Tag + Name Tag... kadang2 cik fiena nie hangat2 tahik ayam je.. dah penat buat lepas tue order je... ehehehhee.... orang kate nak jimat... tapi terlebih sudah.. xpelah halal je lah... ehehheee... ok tutup....

cik fiena just design... yang akan memprintkan akak cik fiena mintak tolong same die...  ehehhe.. semoga menjadilah ye... nak siap cepat and print.. dan tak mahu pikir2 dah...




nak buat name tag.. utk psg kt bunga nie... kain lama2 dah ade.. 



button badge minat jugak... tapi tahu tak kat mane murah???


Ini cik fiena buat tag doorgift... 
1 A4 = 40/pcs
jadi total sticker kene beli..25 keping... 

^_^




Butik Pengantin Pilihan KU

As' Salam

Dari minggu ke minggu cik fiena survey pakej kahwin...sebab pakej cik fiena nie pakej jimat. ikut kpd kemampuan... cik fiena tak macam artis banyak penaja... ehehhee....

Perkara yang ambil kira?

-Harga Pakej
-Ikut Semasa/ Trend
-Baju yang sesuai? 
-Servis Butik?

Jumpa harga okeh.. pelamin kain je.. kalo nak panel pon.. panel yang biase je..  tapi baju cantik.. kadang2 bengang jumpa brindal kira2 harga satu2.. buat lah pakej terus... kan senang...

Semalam pegi Kunang2 Boutique.. dengan akak cik fiena.. die pon cakap ok... last saya membuat keputudan pilih butik ini.. tak larat nak pikir cho! =)

ambik pakej 1800.. tapi mgkin akan jadi 2000 sebab mintak panel besar..  tema? dah makin lari.. xpelah asalkan okeh..

ini pelamin pakej 1800.. okehlah berbanding jumpa sebelum nie... 2000 tapi pelamin kain...urmm

cik fiena mintak panel yang ini.. kena tambah duit sikit...
design nak tukar tapi tak tahu lagi mcm mane... ingt nak rimbun2 dgn bunga...

Ok. Bye


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...