Tuesday, December 11

Idea : Hantaran


salam

pening cik fiena mencari idea untuk hantaran.. 
gambar ni sebiji mcm mak saya punya.. punya la bulat besarkan...
nak buat mcm mane?

idea dah ade cume tak pasti sesuai ke tak..

first pilihan guna pinggan ;

nak buat mcmnie.... simple je kan.. 
tapi bila pikirkan tapaknya besor semacam mcm cancel je...

nanti boleh pakai balik pinggan nie?? uhuhuhuhuhu... 
ke nak beli tapak mcm gini? ke sewa? nak realisasikan impian.. 
deco pon simple je..

pilihan kedua : guna tapak bulat nie.. selit je kat dulang mak tue?

contoh gambar pertama
macammane? urmmm 

contoh gambar kedua

pilihan ketiga yang ade?


****
urmmm... bajet pon target rm 10 kebawah.. aduhai... ke nak hold dulu? 
cari barang hantaran dulu lah yek..

cik fiena dgn tunang dah list 5 wajib.. 
kami pon malas nak beria klo boleh nak bagi makan je.. 
tapi bila akak cik fiena kate belilah juga.. jadi kami list.. nak simple2 je..

tunang 
1) sejadah+kain pelekat
2) kasut sukan
3) baju melayu
4) penjagaan diri
5) tali pinggang+ dompet

cik fiena
2) Telekung + tasbih
2) kasut sukan (yg boleh bwak jejalan)
3) baju kurung moden
4) penjagaan diri
5) handbeg+dompet

so okeh tak? jumlah hantaran tak taw lagi.. sebab waktu tunang cik fiena buat simple2 je kawan2 mak sedare mare bising dorg tak bagi ape2.. so utk nikah nanti rasenya byk jugak hantaran so belah lelaki kene prepare same... yang dorg bg.. off courselah makanan... ehehhee

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...