Thursday, November 1

Borang BR1M 2.0 dah boleh isi sudah


Salam,Korang dah isi? cik fiena dah isi dah tp secara 0nline.. disini boleh diisi secara online dan pon manual.. ehehehe... cepat2 isi DISINI

Nota : kepada yang kurang taw macamna nak isi, sila click PANDUAN PENGGUNA.. disitu ada cara nak isi.. OK.. sila guna kemudahan yang ada..

Siapa yang LAYAK?
• Isi rumah yang layak (RM500): (i) Warganegara Malaysia;
(ii) Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan isi rumah RM3,000 dan ke bawah. > Berkahwin; > Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah; > Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah (dalam rumah yang sama). (iii) Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM3,000 dan ke bawah.

• Individu yang layak (RM250): (i) Warganegara Malaysia;
(ii) Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur 21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah.
• Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucar Buku 1Malaysia. • Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran.


2 comments:

Amalina Ali said...

Yes! Nana dah isi. PAGI tadi!. Pantas tak???? HIHI

Fiena Shahairi said...

amalina : sgt pantas... ehehhehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...