Monday, October 8

Kedengkian Manusia pada masa sekarang

Salam,

Sedih dipagi isnin... uhuhu..mata bengkak2... sepanjang menanti tarikh keramat untuk bertunang mcm2 dugaan yang datang tanpa henti... apakan daya dugaan Allah s.w,.t kepada umatnya..

Sejak kebelakang ini my bf dah tak seteru dgn saya dah...  adik masuk hospital balik... luka operation masih lagi bernanah.. keluarga kacau bilau... dugaan yang datang membuatkan saya sedih dan perlu kuat... sebab itu saya Menangis dalam Keletihan... (Allah s.w.t Maha Mengetahui)

Al kisah pada minggu lepas, malam selasa.. rumah ku didatangkan suatu petanda - malam tue cik fiena, mama, n my bf sgt letih.. dan esoknya perlu menghantar adik bt rawatan kt HKL n Hosp. Sg. Buloh.. 

"Cik fiena terdengar abang bersembang.. kuat kot.. hampir pukul 1 pagi... then die dtg bilik tidur.. die ckp acik pi pggil bf ang masuk.. dok ngigau sampai keluar... cik fiena xlarat sgt mase tue.. cik fiena pun ckp biarlah die letih lah tue.. nnti soh die masuk je... kali kedua abang pggil lagi.. cik fiena malas layan terus.. terus die senyap je..."

Rabu pagi ;

"Esok pagi, cik fiena gelakkan bf.. ngigau sampai keluar.. die ckp mane ade.. (mase otw pi kl pukul 4 pagi)"

Rabu malam ;

"Adik masuk wad.. cik fiena ckp kt abang... bermulalah story mory bf cik fiena ngigau.. lepas abang cik fiena cakap dgn bf kt luar.. die pegi tandas.. die nmpak bf cik fiena di dapur... die ckp aik? tadi bukan kt luor ke? pakai putih pulak? bf cik fiena ckplah.. mmg pakai baju putih tido td.. (memang betul).. uhuhuhu.. jadi siapakah orang yg abang cik fiena cakap?"

Itulah Hantu Raya yang menjelma sebangai bf.. yang hulur tangan di tangan mengejut kan abang fiena yang baru nak terlena... pertanyaan benda tu dekat abang... "Epoi mana epoi (adik cik fiena), acik mana acik (cik fiena)" sangat pelik? 

Kaitannya.. adik cik fiena mmg sakit dalam masa itu.. terkena buatan org.. so nmpak sgt mcm ade org nak buat sstu... bf cik fiena jumpa sorg tanya ckp.. "die terkena ade org nk bg die lumpuh, hati dibekukan dan tak nak bag pertunangan ini diteruskan..." abang tanya orang lebih tua "soh bwk berubat ade benda orang antor"

So naseb baik benda tue xleh masuk rumah.. sebab umah cik fiena telah berpagar.. urmmm...  kalo cik fiena kuar pggil bf fiena mlm tue.. xtahulah apa jadi.. subhanallah...! 

Dugaan sangat ketika ini.. sampai xnak tunang p0n ade.. tapi semua soh kuat... kalo melibatkan hati, perasaan, ragam manusia boleh sabor.. kalo guna makhluk halus... susah sikit.... urmmm....

Nota : projek untuk pertunangan masih diteruskan..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...