Thursday, September 6

Review : Draft Selendang Tunang

Salam..

Selendang/ Tudung : Colour PINK
Veil : Colour PUTIH

setakat nie cik fiena xbuat keputusan nak veil ke x? sebab nya lepas asar ada kenduri arwah dan doa selamat... so mcm mls nak beria kan... nanti lepas tunang kena turun dapur bantu hidang2kan makanan kat tetamu.. rimas pulak nnti... urmmmm...??

kemungkinan buat upacara tunang sebelum asar.. tak pun 30 minit @ 1 jam sebelum... tak bincang lagi ngn opah.. (ketua perbincangan tunang tue nnti..)


Terpikir nak pakai selendang macam nie.. cantik! harga dia pon cantik! RM 80.. tapi berbaloi lah kot sebab manik die kan + tenaga kita pun tak byk keluar/ penat2 nk buat kan...

tp kalo sape dah ade boleh bg pinjam kan kt saya kan.. (^________^)..
Lagipun pakai sekejap je.. ehe3..

Bila search2 kt google mcm2 piihan yg ada.. salah satu yg tertarik sgt.. buat sendiri tudung/veil... ehehehe.. mcm teringin lah pulak.. macam2 lah cik fiena nie...

Link berkaitan : Tutorial Veil Nikah,  Veil yang simple

Cik fiena ade border lace warna gold yang tak guna lagi.. bli hampir 2 meter..beli kt jalan TAR bulan pose yang lepas... macam boleh juga bt veil @ buat selendang tunang sendiri... 

gambar border nie sebijik macam cik fiena punyer... ehe3
Contoh hasil veil: (credit pic by Diyang Azura
cik fiena ingat nk buat selendang guna kain chiffon macam okeh jugak kan... 
salah satu idea.. amacam???


Note : Terpikir nak buat sendiri je selendang tue.. simple dan tak payah nak keluar duit byk2 sgt kan.... masih pening nak pilih mana satu..... uhuhuhuhuhu..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...