Saturday, March 31

Berani Vs Takut


Salam..

Teringat kisah minggu lepas, pada malam jumaat saya dgn nor (nama samaran/identiti disorokkan..ahahaha) tengok citer di TV3, alah Amukan Pocong tue.. 
si nor nie memang suka tengok citer2 mcmnie,,
saya nie penakut sikit (lepas tengok citer khurafat jadi penakut sudah..)

Masa saya makan manggie tibe2 tengok.. ambik kau..muke si nabila (jenazah dalam citer tue) bangun bila orang dok baca yassin...! terkejut mak!
ahahhaha... pucat jugak lah..

Then, bila dah bis citer amukan pocong tue, pi lah berus baju dalam bilik air... tibe2 black0ut.. adoyaii..
pastu ckp le kt si nor nie... "weh janganlah memain2.. tutup2 lampu"
pastu dgr die ckp "mane ade..bukan aku memain"
"ehh yeke.. ?" kate saya..
"weh takut..takut..gelap sangat nie" kate nor
saya pun cakap "gune hanset nampakkn cahaya sikit" (smbil berjalan ke ruang tamu)
-sesampai je kt nor.. lampu dah ade dah... huh!


Al-kisah nya.. nor yang berani nie jadi takut... memang kelakar... sama2 gelak2 mcm ape ntah...
saya pun cakap "tengok citer amukan pocong berani pulak.. bile gelap takut..ahahhaa.."

"inilah kenangan manis setiap hubungan yang terjalin tak kira masa dan hari..setiap hari ada sahaja kenangan manis antara mereka" (ia akan dikenang suatu hari nnti)

Noted : So mcm dengan anda.. ? msti ade cerita lg best kan!

Thursday, March 29

Please Jangan Membazir~


Salam,

Tetibe je nk tulis mengenai pembaziran..
Budak-budak sekarang asyik membazir jer kalo makan..
Rase nk marah je... termasuklah adik2 saye nie..
"bile nk makan xmenyempat.. ambik banyak2.. pastu tak habis.. dengan slumber masuk makanan yang x habis dalam tong sampah.."

Geram.. selalu marah adik2 saya..termasuklah my mum..!

"kalo dulu masa kecik2 selalu dengar orang2 lebih tua cakap.. jangan buang nasi tue.. kesian nasi tue nnti malam2 die nangis"

Entahlah.. nak kate kurang didikan.. sudah berbuih cakap.. still sama juga..

"mungkin diorang masih kecik tak memahami susah nye nak cari duit untuk sesuap nasi"

~aduyai tetiba lap0 pulak sembang psl makanan..ehehhehehe~



Wednesday, March 28

Berserah dan Bertawakal

Assalammualaikum dan Salam sejahtera..

Berkaitan dgn entry sebelum nie.. Click disini

Saya pegi interview pada 27hb Mac 2012
di SUK perak..

My Bf temankan saya pergi interview, 
pada pukul 2 pm..
No.5 giliran saya..
berkenalan dengan rakan2 interview yang lain.. maj0riti semua dak2 POLIMAs..
rase nak tergelak p0n ade.. menimba ilmu di tempat yang sama..
"seni0r, upper seni0r, juni0r... "
*
Ada 3 panel, salah s0rang pengarah JPBD Perak..
Datuk Dr. Dolbani..
(lembut je orangnya, msti senang bekerja dengannya..kan?)
*
Soalan ditanya??
*
a) betolkan nama anda.. Nurul....bla..bla?
b)betol ke p0inter anda sekian..sekian..?
c)bapa n mak kerja ape?
d)keje dimana?
e)tugas di tempat keje ape?
f)taw x perkataan"open source" 
g)aktif berp'satuan x?
h)beri 1 sebab kenapa di0rang nk ambik saya?
i)beri isu semasa?
j)pandai gunakan aut0cadd?
*
rasenya itu je k0t s0alan ditanya..
*
Antara banyak2 saya prepare hampir 15 paper nak bace..
urmm 1 p0n xmasuk...xtanya..
nama menteri ke?, ape GIS ke?
bendera ke? perancang bandar ke?
xde langsung berbanding saya interview yang first dulu2... PM C17..
urmmm..

Saya dah mencuba yang terbaik... ape2 p0n berserah dan tawakal..
tak terlalu mengharap..

D0akan saya ye..!

Gambar pi interview...


Friday, March 23

Surat melayang2 sampai ke pintu rumah saya!


Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia,

Alhamdulillah rezeki dari-Nya..
Semalam call mama..then she said :
 "saya dapat temuduga oleh SUK Perak pada 27 Mac nie"
Jawatan :
Juruteknik Perancang Bandar J-17 (kontrak)
Noted : Okehlah mengikut kelayakan cik fiena kan..

Sekarang telepon kawan2 bertanyakan pendapat ;; dorang cakap just go! 
so jawapan nye..? 
kene pegilah! 

*
*
("menimba segala cabaran dan pengalaman temuduga..")

Doakan saya dipermudahkan dalam temuduga itu nanti... Amin~

U/p : 
(1)  Now.. saye tgh study diploma, ujung tahun nie habis.. habis mcmne tue?!
(2)  Temuduga g0men yang kedua..






Monday, March 19

Kemaafan Dipinta!


Salam 1 Malaysia,

Sudah lama x mengadap bl0g a.k.a x update bl0g...
Asal nak update je.. line tenet br0adband saye nie... mulalah.. buat hal...
had0yaiii..

Terima dgn redha..!
MaafKu Ucapkan!

berita terkini : saye sibuk ngn belajar dan ulang alik pegi h0spital pakar check mata saya..
"urat saraf mata bengkak"
*aritu ade jat0h m0t0r... agaknya ade effect kepala ku... 
clik selanjutnya cerita terdahulu ;

Then,
buat cermin mata baru (anti silau+tinted) bagi mengurangkan tekanan mata saya nie..

Next,
menunggu scan kepala pada 12/4, 
pada 22/4-3/5 final exam..

Maaf dipinta akan kesibukan saya.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...