Tuesday, November 29

Kebosanan seorang Pembantu Driver


Hai Uolls,

Cuti yang lepas cik fiena menjadi pembantu driver yang popular di kalangan member baik cik fiena.. Bukannya ape.. Nk suroh cik fiena jadi driver alamat nya tak sampai tempat yg dituju... "baru dapat lesen"- biasalahh... Ehehhee.. Belum yakin sangat..

Perjalanan menjemput member baik Cik Fiena ;

Jadi dalam perjalanan di lebuhraya PLUS dari Kota Damansara-Damansara sangatlah jem! Lagi2 kalo hujan... Urmmm meranalah kaki2 anda bawak keta.. Ahakss...-macam tak biasa je driver2 keta nieh..

Cik fiena nie dah boring tahap maksima nieh.. Dgr radio pun macam nk nanah je telinga dgr.. Waktu jem le lagu semua macam hampeh je keluar... Uhuhuhuhu..! Oleh itu cik fiena membuat operasi ops sikap kepada pemandu kereta2 yang memasuki laluan motorsikal... Jenuh lah menulis no plat yg mana sempat... Uhuhuhu!

Antaranya;

Masa : 6.30 petang - 6.35 petang

WTM 30_ _

MBT 500_

WKV 9_ _ 9

WUK 1_6

AET _7_8

SAA 3_ _ Y

MY _ _0

BHY _00_

ALY 96_ _

WVN 9_ _

(ini antara yang terpilih... Sebenarnya banyak lagi tulis.. Letak 10 je...)

"Kome nie mentang2lah bawak kereta besor... Berlagak ye ikut laluan motorsikal.. Tak kesian kt pemandu motorsikal! (aicehhh..ehehheh) cbe kome dalam keadaan depa ape kome rase..! Cik fiena sangat memahami sebb cik fiena nie si minah rempit... (rempit ke?) Kesian deme nk lalu kt situ..nnti kalo terx'cident mcm mana..? Cubelah bertimbang rase ikut je laluan yang ditetapkan.. Semua orang nk cepat..... Plus dah bg 3 line jalan untuk kereta.. Kome tambah 1 line motorsikat jadi kepada 4.. Habis line motor untuk motorsikal kome nak letak kat mane?! Agak2lah sikit...!"

(agak beremosi disini...! Sorry2..! Ehehehe....maaf ye kengkawan.. T'emo'..!)

"renung-renungkan" =)

Wednesday, November 23

Haiwan 3 in 1??!


Hai uolls..

Terkejut cik fiena melihat haiwan 3 in 1 nieh... sangat aneh tapi itu semua adalah kuasa Allah s.w.t. Okeh jom melihat petikan berita di bawah nie..


Haiwan yang di beri nama Ugly Bad Boy ini boleh jadi adalah seekor kucing yang lain daripada yang lain. Kucing satu ini tidak punya bulu sama sekali dibadannya kecuali di bahagian lehernya dan bulu-bulunya seakan-akan bulu singa!.


Baca Selanjutnya ; disini

Si Kembar artis Youtube..


Mencari-cari lagu yang sedap didengar... terjumpa si kembar nie.. menyanyi.. Sedap U! Suara mereka serak2 basah...

Mereka ialah  Atikah - Vocals & Atirah - Guitars, masih menuntut di UITM Shah Alam.. Asal Kangar, Perlis.. Nak tahu lanjut : Click Sini

Kredit By Fan Page


Jom layan diorang punya suara.. ehehhe.. harap korang enjoy...!





Friday, November 4

Salam Aidiladha


Selamat Menyambut Hari Raya Aldiladha



Info Hari Raya Aidiladha ;
(ringkasan sedikit)

merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.

Selain itu, salah satu keistimewaan Aidiladha dan Hari Tasyrik ialah ibadat korban.

Thursday, November 3

Luahan Hati Binatang..


Noted : Cik fiena jumpa dekat laman sosial Virtualfriends.Net . Lepas baca teringin jugak nk share kat kawan2..  Selamat Membaca..! (sebenarnya ini kawan cik fiena punya artikel... i'm copy n paste je untuk tatapan semua...eheheheh) "betul jugak apa yang diperkatakan" ehehehe!

LEMBU

Sedap-sedap jer korang kata bodoh cm lembu ye ?!! ingat aku sekor je ke yang bodoh tak sekolah ? Tu banyak jer binatang lain tak pergi sekolah apasal tak kata bodoh cm kambing tau ayam

KERA

Kenapa lak babitkan nama aku nie ? APASAL MACAM KERA KENA BELANCAN ? Aku bukan makan sambal belancan pun tak glamer langsung la ! Letak la MACAM KERA KENA MANIS GULA kee... manis sikit!

IKAN HARUAN

Ikut suka aku la nak makan anak aku, aku lapar!!! Yang derang kecoh-kecoh HARUAN MAKAN ANAK nie apahal ? kutuk-kutuk aku pun harga aku berapadah sekilo, mahal kan..kan... kan..

KAMBING

Aku tak mandi pun tetap ada harga beb?? Eleh... kata aku tak mandi... tu ayam,arnab lembu tu pun bukannya mandi pun, apasal aku jer yang jadi pertandingan, Ini tak ADIL

BURUNG MURAI

Elehhhh... ... ... ... apa jadikan aku perbandingkan lak nie... MACAM MURAI TERCABUT EKOR...
Tu pompuan-pompuan tu lagi..lagi..mulut bising kalau membebel.



Sumber : TROPIKAL VF

Format Surat Berenti Saya...! Done!


Alamat Sendiri ;
_______________
_______________
_______________

(cik fiena kosongkan alamat/tarikh..sila abaikan...tulis alamat/tarikh sendiri ye..)

Tarikh ;
_______________

Alamat Opis ;
_______________
_______________
_______________

Tuan,

Perkara: Notis Perletakan Jawatan

Tujuan saya menulis surat ini adalah sebagai pemberitahuan notis perletakan jawatan saya sebagai ___________ di syarikat tuan.     

(sila tulis jawatan anda sendiri..sila abaikan..)

2. Ini adalah kerana saya telah mendapat tawaran melanjutkan pelajaran di Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah (POLIMAS), Jitra Kedah. Saya telah pun menerima tawaran tersebut dan akan mendaftar di POLIMAS pada bulan Disember ini.    

 (ini sebab cik fiena mahu berenti sambung belajar..sila abaikan...)

3. Di sini, saya ingin merakamkan penghargaan yang tidak terhingga di atas segala sokongan, panduan dan tunjuk ajar yang telah diberikan oleh tuan selama ini. Saya juga ingin memohon maaf atas apa pun kekilafan yang telah saya lakukan sepanjang saya bekerja di bawah tuan .    

(perhargaan kepada  majikan.. cik fiena nak padat, ringkas dan mudah difahami.. okeh x?)

Sekian, terima kasih.

Yang benar,

……………………………
Nama Sendiri ;
_______________


Noted : First time tulis surat berenti.. uhuhuhu... tak taw nk cakap ape... nasib baik kawan sekerja cik fiena tolong sekali... Cik fiena nak simple dan tak padat... So okehlah sikit... dari yang lain2 yang cik fiena dapat...
Kalo nak copy ambik jelahhh... cik fiena izinkan... ehehe... ^^^

Sumber : macam2


Contoh Surat Berenti Kerja


KULIANA BANOUS BT CHE ROSS

NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600

MUHAMAD YUSOP
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG.

19 DEC 2005

TUAN,

PER : SURAT BERHENTI KERJA

Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap
permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab-musabab saya ingin berhenti
kerja:-

1. Saya kerap dibuli oleh senior.
2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.
3. Lagu 5'S tidak masuk dalam carta ERA.
4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je... Nak beratur pun dah 20 minit!!!
5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII.......... Kasut takde sponge pulak!!!!!
6. Bas kilang tersangat laju.... Tersangat BAHAYA.....
7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!
8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk.....
9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.
10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GAT HOUSE nak bali kena beratok BULEH TAWAF satu kilang..
11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu.... Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH...
12. Boss kadang 2 ok kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak
13. Faedah 2 lain tak memuaskan contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing HAMPEHHH
14. BANYAK LAGI NAK HABAK TAPI KUT TAK SANGUP DENGAK KUT!!!!

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta
selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890.
Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segalakerjasama ............
tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya. Akhir kata, terimalah sebuah pantun
MAUTdari saya........ IKAN KELI.. IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI
LLLAAAMMMBUNG...............

SEKIAN TERIMA KASIH....""

Noted : dok semangat cari contoh surat berenti... tengok2 ini yang dapat.. tap xpelah... just mahu kongsi ngn semua... ehehehehe...

Sumber : cik fiena pon tak pasti mana dapat..  tak sempat nk copy link die... Enjoy it!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...