Friday, September 30

Hari Bosan Sedunia!


Sungguh bosan harinie kerja... Buat itu tak kena buat ini tak kena... Kepala+mata cik fiena dah sakit... Lagi bertambahhh tak de mood terus...

>> Bosannn!!

Nak buat ape untuk menghappykan hatiku yang sunyi nie.. (aahhahahaa.. Jiwang x...!)

Ape2 pon... Malam nie pi makan steamboat dekat Island Stemboat BBQ ke? BBQ Stemboat??!! Ntahlahh... First time nak pegi niehhh... Mencuba2 makan disana...

Jom!

Wednesday, September 14

Soalan Pressure yang tak masuk exam..!



Bagi aku, orang Melayu la yang suka tanya benda-benda camni. Orang kita kan penyibuk peramah. Soalan favourite diorang adalah soalan-soalan yang akan memberi pressure semangat kepada kita untuk menjawabnya. Memang kalau tak tanya soalan-soalan ni, tak sah la kiranya. Kena nikah balik semula. Eh, tak pasal. Antara soalan-soalannya... Jeng jeng jeng.

1. ~Bila nak UPSR ni? (wajib tanya masa budak darjah 6).
~Bila result?
~Berapa result? (Kalau boleh nampak je terus tanya).

2. ~Bila PMR?
~Bila result?
~Berapa result?

3. ~Bila SPM?
~Bila result?
~Berapa result? (Mula bandingkan dengan result orang lain)

4. ~Bila masuk U? Tak dapat lagi? Ish ish ish. Result tak bagus sangat kot.. (Memandai je buat andaian begitu. Bila orang dah masuk U, senyap pulak ye)

5. ~Dah dapat kerja? Belum lagi? Ish ish ish, orang lain dah dapat dah..

6. ~Bila nak kahwin? Orang lain dah kahwin dah?

7. ~Lepas dah kahwin, tanya pulak? Bila nak dapat anak?

8. ~Tengah mengandung, tanya pulak. Bila nak beranak? (Soalan ni okay lagi la)

Haha, aku tak tau lah orang lain macam mana. Tetapi, aku ada pernah dapat sesetengah soalan macam tu tetapi yang pasal kerja, kahwin semua tu belum lagi lah. Sikit-sikit, bila nak tu? bila nak ni? Bagi aku soalan tu macam agak merimaskan. Kalau nak tanya jugak, jangan risau, aku akan jawab dengan ikhlas. Tak nak tanya sekali, bila nak mandi? Bila nak tidur? Aku jawab je...


sumber : Ini Cerita Sofea

Monday, September 12

Gusar hatiku...



Semenjak Ramadhan yang lalu cik fiena selalu sangat pening kepala dan mata kerap b'pinar2,,,

Benda tue jadi bile :

  • duduk ke berdiri
  • cahaya gelap ke cahaya terang
  • terang ke cahaya gelap
  • baring ke bangun
  • waktu berjalan (secara tiba2)
Aduhaii pening memikirnya... nk pi hospital tp cuti dah habis... kene pi klinik swasta je lah lepas hbis keje...

Mungkinkah sebb pakai cermin mata... sebab waktu buat tue.. power cermin mata belah kanan je.. kiri xde... ..hurmmm... sebab mata kerap b'pinar belah kanan je..

Atau effect selalu mengadap komputer... Yelah cik fiena keje depan komputer... xbleh lari punya.. kene ngadap jugak..! huhuhuhu...

haishh.. kene jumpa Doktor ape yea??!

"semoga tiada ape2 yang berlaku...!"

Tuesday, September 6

Luahan Hati "BERCELOTEH"


By post ;

Dulu kalo0 raye je... Berlumba2 post surat kat kawan2.. Simpanlah duit belanja sekolah nak beli kad rayee ngn setem... Eheheh.. Kadang2 (kadang2 ke? Selalu je..!) mintaak dekat arwah abah duit.. Tak cukup duit nak beli setem.. Tak cukup duit beli kad raye.. Curi akak punya kad rayeee... (senyap2 taw!)

Yang penting simpan kad rayee orang bagi tahun sebelum2nya...(yang cantik2 je..) tampal kertas warna warni kat tempat yang di tulis... Sennaang recycle kad raye je... Daripada recycle bin.. Ahaksss...!

Sekarang semua xdee dah... Dulu banyak dapat kadd rayee.. Sekarang satu pun xde... Rindu kad raye dari kawan2..

By telepon ;

Rindu berceloteh... Tapi depa dok bz tak nak angkat call.. Masing2 dah bekerjaya..dah berfamily.. Tak boleh layan sangaaat kite yang dok call... Kalo0 dulu belajor2.. Rajin dok call2.. Call balik... Gayut lama2...(habis topup.. terkilan je.. sebab tak habis cakap lagi...uhuhuuhu) Sekarang xdak.. Dok harap kite je call... Xpelah nak wat mcmne,,, depa dok bz ye dak...




By facebook ;

Ramai kawan kt list 2... Tapi nak yang betul2 enjoy bercoleteh tarak... Sekarang depa dah gune twitter,,, kita xde... Malas nak bukak banyak2 akaun... Tak terjaga nanti.. Sekarang facebook 2 macam dah bersawang banyak lebah2 labah2 disana sini...

Sebelum nie.. Seronok dok TAG2 member... Pastu coleteh panjang.. Sekarang.. Macam di air lalu je... Tak de komen2 dah...

Luahan hati cik fiena ;

Depa dok bz nk buat lagu mana... Tak kan kita nak paksa depa dok layan kita betol dak... Cumeee kita rindu nak bercoleteh ngn depa... Nak jumpa xdapat... Sorang dok sana... Sorang dok lagi sana... Lagi sana... Mana-mana... Urmmm...

Sekaranng kite coleteh sorang2 je kat blog kite nieh sampai letih... Ehehehhe...

Apa2 pon semoga korang happy dengan life korang... Cume nak cakap rindu dan sayang korang ketat2 taw...

Malas nak mention2 nama... Klo korang terasa sayang kite di hati korang... 

 Kite nak cakap kite pun sayang kamo jugak...!



Monday, September 5

Mahu Kawen..!



image by google

Aduyaii.. tengok kawan-kawan dah kawin siap dah ade anak-anak yang comel.. ade yang dah tunang..ade ngah berpantang, ade yang dah kene risik2 dek si teruna.. aduhaiii cik fiena blelahh lagi... Jeles derrr! ehehehe..

Boleh tak cakap kt mak "Mak! acik nak kawen!" 
Ahahahaha... agak2nye.. bleh ke cik fiena boleh cakap... 
kene gelak je,,, ehehehe..!

suke tengok kawan2 kawin... meriah noh...! baju cantik2.. Yelah raja sehari kan... amboi... modal cik fiena tak cukup lagi nak kawen... lagi2... nak sambung belajar nieh... Ish2 tolak jauh2 bab kawen... nieh...! nnti failed klo dapat sambung belajor nieh...

Bf cik fiena target kawen umoq 25 tahun...
bolehhlah... 
nnti klo awal sangaat kate.. muda lagi...
keje dululah... bla..bla...bla..
saborr je lah kan...

Niat baik 2... ahahaha...!
gatai sungguh budak niehh...! ahahaha,,,

Asal jumpa je mak cik2 ngn pak cik2.. 

"nie ble lagi nak kawen nieh....!"

Siap ade agensi jodoh,,

"dah ade yang punya ke belom... ade si teruna nieh tengah cari calon isteri!??"

Nyaris adik lelaki cik fiena jawab ;

"tak payah lah... dah ade yang punya dah..."
(rase nak ketawa je... macam2 hal...)

Kawen lambat pun payah kawen awal pun payah... ahahhaha... kalau ade jodoh tak kemana ye dak?? klo ade duit pon klo tak sampai seru nak buat mcmne... ehehehe....

"Apepon semoga hubungan kami berdua berkekalan..." >>amin


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...