Tuesday, July 12

Hari Pertama bergerak ke Ho Chin Minh



Tarikh : 8hb Julai 2011

Masa perjalanan : 9am - 11am (2jam)

Ahli terlibat : 6 orang (bos + staff)

Penginapan : Hotel Indochine

Tiket nak pegi Vietnam...! naik MAS
Sudeh sampaii..

Hari pertama di sambut oleh Pemandu Pelancong yang bernama Hung (tapi panggil Ng.. Hensem!! but not available dah)..layan jelah... Hehehhe...

Selepas itu kami dibawa ke Cuchi Turnel (selama setengah hari) iaitu kawasan peperangan Vietnam. Disana kita dapat melihat kegigihan/ pemikiran/ usaha penduduk vietnam mempertahankan negara mereka daripada dijajah.

Cara nak masuk terowong yang sempit nieh.... hehehehe

Ng yang bermuka ceria menunjuk cara-caranya...

Disana kami diberi peluang melihat alat-alat perangkap samar dan turut masuk Terowong bawah tanah yang digunakan semasa peperangan... Aduhaii gelap kot.. Kene merangkak untuk bergerak dalam terowong tu.. Terowong tue terdapat zon-zon utk keluar dari situ jadi ikut kita lah nak keluar kat mane...


Di last perjalanan kami beristirehat di sebuah pondok dan diberi makan kudap-kudapan.. (klo kt Malaysia ade kew??!!) Makan ubi kayu dan air tea pandan..


Sebelah malam kami buat aktiviti sendiri..

  • Pergi makan malam di Saigon Halal
  • Lepak di Highlands Coffee
  • Cuci mata dan Shopping di Open Night Market (mcm Uptown) berhampiran Ben Tenh Market..
  • Lepak di Taman-Taman..

Note : bersambung...

4 comments:

Luqeem™ said...

best2..ben thanh market dia memang gempak la..bg laki lagi la

Halimatun Sa'adiah said...

liqeen..market pe tu ha??
cik fiena..nk ole2..

siti kektus said...

makan ubi kayu tu, kalau ada ikan masin lagi sedap. hehe *demand pulak* :p

Fiena Shahairi said...

matun : ben thanh iu nama market kat sne...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...