Thursday, June 2

Sepanjang Temuduga... Saya sesi 8pagi..!

Haii..semua,

Fiena telah di temuduga semalam (tengok entry sebelum nie : http://finnshahairi.blogspot.com/2011/05/panggilan-temuduga-kringkringgg.html )Rase ringan je beban nieh lepas habis temuduga.... Sebelum nie rase dihempap macam batu kelikir je...hehehhe...
Dengan rase sayangnya dan terharunya My Bf (bukan bff) aku yang dipertanggungjawabkan antor aku pergi dan balik untuk temuduga PM semalam.

Bertolak : 6.30 pagi
Bertempat : Hotel Seri Malaysia
Masa T/dge : 8 pagi

First2 sampai makan dulu kat Cafe Hotel tue... Aku makan kueytiaw goreng ngn 1 gelas mini air oren... (sama ngn bf aku).. Harga die ikut sekepala = RM 10... Aduhaii kalau tahu aku makan sekali ngn kerusi meja2 kat c2... Bg kekenyangan... Huhuhuhuhu... Bandingkanlah harga kueytiaw ngn ayo oren klo kat gerai tepi jalan... Huhuhu..nasib badan..apalagi senyum jelah kat bf...sebab dia yang belanja... Hehehehe

Next, persiapkan diri di tandas.. Hahahha.. Tacap2 muka sikit... (klo penemuduga lelaki leh buat muke comel2..hehehehe..) Tengok muka takut ade comot2... Huhuhu.. Yakin kan diri depan cermin tue... I can do it!!! Yeah!!!

Lepas tue, pegi bah. Urusetia... Untuk tandatangan kedatangan temuduga. Ehh nama xdok... Haish... 

Fiena : akak nama saya xdalah dalam list nieh... Kenapa yeah..
Akak Urusetia : tengok lah bilik t/dge tuh.. No bape?
Fiena : haiya aloohh..xpham lah,, kat mne nak cari.. Sabor jelah... (dalam hati) dok tengok surat tawaran bilik temuduga no.4.. (dah terang lagi bersuluh..ape kehal bengap ko nie fiena.. Hehehhe)
~ Tandatangan - done!

Nie lah part paling malas aku nak buat nieh.. Kena susun sijil balik... Ayooo... Kelam kabut aku di buatnya...
Aku pon susun ikut senarai yang ditampal di whiteboard tue..
1)Surat beranak
2)Ic
3)Spm
4)Degree
5)Diploma
6)Sijil yang berkaitan

Waktu dok menyusun2 sijil aku tue.. aku sembang dengan orang sebelah... 

orang sebelah : dok mane?
fiena : k.k je..
orang sebelah : dah ready?
fiena : boleh lah..bace ape (dok korek2 rahsia..heheh)
orang sebelah : bce sikit2 je..sal sains.. sejarah..
fiena : sejarah sains ke?
orang sebelah : bukan sejarah malaysia..semalam akak ip0r (dah kawin dah ropenye) t/dge ade tnya sejarah malaysia..
fiena : oooo... okeh (alamak aku xbco langsung sejarah malaysia nieh.... huhuhuhu... mak!! rse nak pitam je..)

Dok melangut kesudahan yang bakal diterima nnti namaku pon dipanggil ke urusetia..
Aku pon bawak lah segala barang-barang seangkatan dengan aku...

Akak Urusetia : (check susunan sijil original/salinan fotostat aku) hurmm dulu kat sekolah menengah main ape..uniform ape...
Fiena : (xpaham) hurmm sekolah menengah ke?
Akak Urusetia : yelah xyah lah waktu degree ke ape.. Nak waktu sekolah menengah je.. (haish akak nie tnya pon xbleh ke...)
Fiena : saya belajar xdelah setinggi degree (bengang sbenarnya..) dulu ambil bola baling, bola jaring,
Akak Urusetia : Ahli biase ke ape...
Fiena : oooo... Saya uniform PRS sebagai naib pengerusi.
Akak Urusetia : Ade sijil komputer?
Fiena : ada..."rupanya akak tue bagi markah kat aku... Sebab ade jawatan dan sijil komputer..tersenyum je aku.. (alhamdulillah..backup markah t/dge)"
Akak Urusetia : Okeh, adik pegi duduk kat kerusi belah sne...
Fiena : (alamak aku org terawal ke??!!!)

Sambungan : Soalan Temuduga..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...